• Jak se vyrábí Beavia kimchi?

    Kimchi se vyrábí ručně. Suroviny se kupují od lokálních pěstitelů po dobu sezóny v České republice. Každé pekingské zelí projde rukama. Osobně se prohlíží, aby se odstranily nečistoty. Potom se nakrájí, připraví všechny ingredience, naloží, zasype kořením a nechá kvasit. Po několika dnech fermentace je výsledkem křupavý kvašený salát.

    Složení je poctivé, v salátu najdete samé dobroty a špetku lásky, jak říkají v Beavia.

  • Proč má vaše sklenice kimchi vypouklé víčko? Proč kimchi bublá?

    Naše Kimchi je "živé", nijak jej nepasterujeme. Obsahuje vysoké množství přátelských probiotických baktérií, které způsobují bublání Kimchi a nafukování víčka. Po otevření může Kimchi vystoupat nahoru. Otevírejte nad dřezem či talířem. Jedná se o „zeleninový burčák“. Právě tyto přátelské probiotické bakterie mají pozitivní dopad na vaše zažívání, posilují imunitu, harmonizují střevní mikroflóru a to vše ruku v ruce zlepšuje naši náladu.

  • Proces fermentace

    Mléčné kvašení patří mezi nejstarší formy úpravy a uchovávání potravin mimo vegetační období. Jde o přirozený důsledek činnosti 3 druhů přátelských bakterií, jež vytvoří kvalitní prostředí s potřebnou pH (kyselost), díky které se mění obsah cukrů a škrobů. Fermentovaná potravina je nutričně hodnotnější než její původní složky a svou kyselostí je blíže pH přirozenému pro zažívání. Činnost probiotických bakterií tímto ušetří práci při trávení a tělo může energii použít na jiné procesy.
  • Jaký je rozdíl mezi fermentací, kvašením a kysáním?

    Všechna slova mají stejný význam. Je jen pouhý zvyk, které z nich použijeme. Většinou říkáme kvašená zelenina, kysané mléčné výrobky a fermentovaná sójová omáčka.
  • Co znamená označení 107 KTJ/g?

    KTJ/g - Kolonie Tvořící Jednotky na gram - Jedná se o jednotku používanou k měření počtu bakterií. Tento údaj se na etiketě probiotického doplňku stravy objevuje velmi často. Naše Kimchi obsahuje probiotické bakterie lactobacillus v množství 107 KTJ/g, což znamená 10 000 000 přátelských bakterií na gram. Za minimální denní dávku se považuje alespoň 1 miliarda (109) živých buněk.

  • Je Kimchi opravdu bez lepku?

    Ano. Díky procesu kvašení je výsledný produkt zbaven veškerého lepku. Lepek zde slouží jako potrava pro probiotické bakterie.

  • Co se stane, když Kimchi necháte delší dobu u přepravce, popřípadě mimo lednici?

    Kimchi je takový "zeleninový burčák", je "živé", obsahuje velké množství probiotických bakterií, které působí pozitivně na naše zdraví. Vypouklé víčko je naprosto v pořádku a je výsledkem aktivity probiotických kultur. Kimchi má nejradši teplotu 1-7°C, kdy je proces kvašení zpomalen. Je-li Kimchi delší dobu mimo svou komfortní teplotu, nastartuje se proces kvašení a může dojít k úniku omáčky ze sklenice. Kimchi je v pořádku a vy si jej můžete vychutnat.