Tradiční japonská kořenící pasta, univerzální dochucovadlo a polévkový základ. 

Naše miso nese označení Shiro miso (světlé) a obsahuje kousky cizrny. Vyrábí se fermentací BIO surovin ječmene a cizrny za přítomnosti ušlehtilé plísně (koji). V chuti je jemnější a sladší než tmavší misa. Obecně platí, že čím je miso tmavší, tím déle fermentovalo a tím intenzivnější je jeho chuť. 

Proč zařadit miso do jídelníčku?

Miso pasta patří doslova mezi zázračné potraviny, obsahuje výborně stravitelné bílkoviny, řadu vitaminů, minerálů, enzymů a dalších látek.

  • Pomáhá harmonizovat trávení a povzbuzuje životní sílu.
  • detoxikační účinky .
  • Obsahuje pátou chuť umami, která se označuje jako „lahodná“, či „chuť zralosti“.
  • Vhodné pro vegany a vegetariány.
  • Bez konzervantů, barviv, umělých sladidel a přidaných zvýrazňovačů chuti.

Jak si miso vychutnat?

  • Polévkový základ místo bujónu.
  • Zpestření zeleninových a těstovinových salátů.
  • K dochucení a zahuštění.
  • K marinování masa, ryb, tofu

Tip- přidejte miso do míchaných vajíček, pomazánek, na pečivo…

Kimchi Miso polévka - Cottage pomazánka s miso - Marinování s miso pastou - Další tipy hledejte v knihovně našich receptů ZDE

      

Žádná položka