BERÁNEK S TAHINI
Suroviny
• 2 hrnky polohrubé mouky
• ¾ hrnku cukru
• 1 hrnek mléka
• ¾ hrnku řepkového oleje
• 1 prášek do pečiva
• 1 vanilkový cukr
• 3 vejce
• 70 g Tahini Beavia
na vymazání formy:
• Máslo
• Hrubá mouka
Postup
1- Do mísy nasypeme polohrubou mouku, cukr, prášek do pečiva a vanilkový cukr. Suchou směs promícháme.
2- Poté postupně přidáme celá vejce, mléko a olej. Nakonec přidáme Tahini Beavia a důkladně promícháme. Při míchání se snažíme těsto nabírat odspodu, aby se do těsta dostal co nejvíce vzduch. Beránek bude tam velmi nadýchaný.
3- Rozehřejeme si troubu na horkovzduch a 180°C. Formu (obě poloviny) na beránka opravdu důkladně vymažeme máslem, zejména hlavu beránka. Poté formu vysypeme hrubou moukou. Pečeme zhruba 1 hodinu.
4- Dozdobíme pořádnou mašlí a vychutnáme.