NOKY S RAJČATOVÝM KIMCHI

Co budeme potřebovat: (na 2 porce) noky
- 5 větších brambor
- cca 100g mouky (podle brambor)
- kokosový olej (na opékání)
směs
- sklenice kimchi
- cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 rajčata
- bílá ředkev
- 2 lžíce rajčatové pasáty
- 4 žampiony
- paprika
- sůl, pepř, cukr
- oregano, mletá paprika
- muškátový oříšek
- kokosový olej
Jdeme na to:
NOKY:
První krok je uvaření brambor v osolené vodě. Po uvaření necháme vychladnout a rozmačkáme se špetkou soli a podle struktury brambor použijeme množství mouky. Těsto nesmí být lepivé. Na moukou posypané ploše vyválíme pruhy a rozkrájíme na noky. Smažíme na kokosovém oleji na mírném stupni do zlatova.
SMĚS:
Na pánvi rozpálíme kokosový olej a necháme osmahnout cibuli s česnekem. Přidáme papriku, bílou ředkev, rajčata, žampiony. Osolíme, opepříme a přidáme sladkou papriku. Necháme pracovat a po chvíli přidáme kimchi i s nálevem. Přidáme cukr a dochutíme. Do směsi vmícháme rajčatovou pasátu a necháme 10 minut dusit. Poté znovu ochutnáme a přidáme poslední ingredienci. Stačí pouhá špetka lásky a chuť je nenapodobitelná. Po deseti minutách podáváme.
Pro více receptů navštivte Beavia - recepty.