Způsobů, jak zpracovat cuketu, je více. Vedle čerstvě syrové cukety v osvěžujícím zeleninovém salátku se hojně využívá v tepelně zpracované kuchyni jako bramboráčky nebo placky mnoha podob. Jednu takovou podobu jsme si pro vás připravili i my. Naši věrní fanoušci už jistě tuší, co přijde.

Co budeme potřebovat: (cca 20 placiček)

  1. 1 větší cuketa
  2. ½ hrnku namočených vloček
  3. 1 blok tofu
  4. ½ sklenice kimchi Beavia (dříve I love Hummus)
  5. 1 větší mrkev
  6. 2 stroužky česneku
  7. ½ hrnku čočkové mouky (nemusí být čočková)
  8. strouhaný sýr (VioLife)
  9. sůl, pepř
  10. mletá červená paprika
  11. bazalka, oregano, medvědí česnek
  12. olej

Jdeme na to:

Vše co jde nastrouhat, nastrouháme. Vše co jde sesypat, sesypeme do misky a promícháme. Nastrouhanou cuketu, mrkev, tofu, česnek a namočené vločky zasypeme směsí mouky a koření. Promícháme a přidáme najemno pokrájené zcezené kimchi a sýr. Doporučujeme veganský sýr VioLife, který má jemnou chuť a krémovou strukturu při vyšších teplotách. Po vychladnutí z něj není guma, jako je tomu u obyčejných druhů živočišných sýrů. Všechno ještě jednou promícháme a tvoříme placičky na olejem potřený pečící papír. Vložíme do předehřáté trouby na 180°C a necháme cca 30 minut. Jakmile nám povrch placiček zezlátne, placky vytáhneme a podáváme s čímkoliv - zeleninový salát, bramborová kaše nebo pečené brambory.

Pro více receptů navštivte Beavia - recepty.