CUKETOVÉ PLACKY S KIMCHI
Způsobů, jak zpracovat cuketu, je více. Vedle čerstvě syrové cukety v osvěžujícím zeleninovém salátku se hojně využívá v tepelně zpracované kuchyni jako bramboráčky nebo placky mnoha podob. Jednu takovou podobu jsme si pro vás připravili i my. Naši věrní fanoušci už jistě tuší, co přijde.
Co budeme potřebovat: (cca 20 placiček)
- 1 větší cuketa
- ½ hrnku namočených vloček
- 1 blok tofu
- ½ sklenice kimchi Beavia (dříve I love Hummus)
- 1 větší mrkev
- 2 stroužky česneku
- ½ hrnku čočkové mouky (nemusí být čočková)
- strouhaný sýr (VioLife)
- sůl, pepř
- mletá červená paprika
- bazalka, oregano, medvědí česnek
- olej
Jdeme na to:
Vše co jde nastrouhat, nastrouháme. Vše co jde sesypat, sesypeme do misky a promícháme. Nastrouhanou cuketu, mrkev, tofu, česnek a namočené vločky zasypeme směsí mouky a koření. Promícháme a přidáme najemno pokrájené zcezené kimchi a sýr. Doporučujeme veganský sýr VioLife, který má jemnou chuť a krémovou strukturu při vyšších teplotách. Po vychladnutí z něj není guma, jako je tomu u obyčejných druhů živočišných sýrů. Všechno ještě jednou promícháme a tvoříme placičky na olejem potřený pečící papír. Vložíme do předehřáté trouby na 180°C a necháme cca 30 minut. Jakmile nám povrch placiček zezlátne, placky vytáhneme a podáváme s čímkoliv - zeleninový salát, bramborová kaše nebo pečené brambory.
Pro více receptů navštivte Beavia - recepty.