Co budeme potřebovat:

  • 1 sklenice Kimchi
  • 1 balení tofu či kuře
  • 2 jarní cibulky, 2 lžíce olivového oleje
  • 4 lžíce sójové omáčky, 1 lžíce cukru
  • 200 ml zeleninového vývaru (pro bohaté chutě Janice doporučuje vývar ze sušených hub nebo rybí vývar)
  • rýže

 

Jdeme na to:

Na pánev dáme vše, co máme připraveno. Jako první přijde olivový olej. Po jeho zahřátí přidáme Kimchi, nakrájené tofu, nasekané jarní cibulky, sojovou omáčku s cukrem a zalijeme vývarem. Vedle začneme vařit rýži, která funguje jako balanční tyč sloužící akrobatům pro vyvážení jejich vlastního těla. Každý okamžik musí mít balanc. Ať jde o řešení problémů nebo užívání si šťastných chvil. Vše je potřeba vybalancovat, stejně jako chutě tohoto pokrmu. Tohle všechno necháme bublat třicet minut. V těchto třiceti minutách se z vaší kuchyně stane Asie. Vůně koření z Kimchi. Pikantní nádech chilli a zázvoru. Jemná vůně rýže. Přejeme vám to opravdu zažít. Po třiceti minutách svoláme rodinu ke stolu a nabereme vroucí “chigae Kimchi” do misek. Vedle v další misce horká rýže. Z talířů se kouří jako z lesů po dešti. Všichni foukají, zápasí s hůlkami a užívají si chutě daleké Asie.  Tento čas Janice a její rodina využívají na vyprávění příběhů a užívání si společné chvíle, která píše příběh. Teď už je jen na vás, jaký ten příběh bude. Začíná právě teď. A teď stejně tak. Užívejte si každou chvíli strávenou s rodinou či o samotě.  Důležitý je balanc, někdy to není snadné, ale jakmile ho dosáhnete, budete volní. Stejně jako pára nad hrncem plného dušeného Kimchi.  Přejeme vám dobrou chuť. 

P.S. Celý rozhovor s Janice Parka najdete na našem Blogu:  Rozhovor s Janice Park o Kimchi