Nevaječná? Ano! Protože i vegani chtějí čas od času jídlo, na které byli zvyklí velkou část jejich života. Jak na to jinak? Tak pojďme. Níže dostanete veškeré informace, které potřebujete k vytvoření tohoto chutného a skoro stejně jednoduchého pokrmu, jako klasická vaječná omeleta.

Co budeme potřebovat: (1 porce)

  1. 1 hrnek cizrnové mouky
  2. 1 hrnek vody
  3. ½ cibule
  4. 2 lžíce kimchi bez šťávy
  5. 1 menší cuketa
  6. pepř, sůl
  7. olivový olej

Jdeme na to:

 V míse rozmícháme mouku s vodou. Přidáme 2 lžíce olivového oleje, pepř, sůl a vytvoříme krémové těsto, které necháme odpočívat. Mezitím si nakrájíme cibuli a cuketu, kterou osolíme. Do pánve vlijeme trochu vody a necháme uvařit cibulku s cuketou. Po vyvaření vody vložíme směs cibule a cukety do již připraveného těsta společně s pokrájeným kimchi. Toto těsto vlijeme na pánev s olivovým olejem, přikrejeme pokličkou a stejně jako obyčejnou omeletu opečeme z obou stran. Krásně zlatou a barevnou omeletu vyndáme z pánve, dáme na talíř a rozkrájíme na trojúhelníčky.

Frittata jistě zachutná všem členům vaším rodiny. Pro dětskou variantu doporučujeme použít nepálivé Kimchi.