KIMCHI HOT DOG S CIBULOVÝMI KROUŽKY

Co budeme potřebovat
(hot dog): 2 porce
- 2 párky/klobásky (v našem případě rostlinnou náhražku)
- 2 malé bagetky
- 1/2 sklenice kimchi (zceděné)
- pár lžic našeho cibulového hummusu
- listový salát/polníček, …
(omáčka): 2 porce
- nálev z jedné sklenice kimchi
- 1 lžíce cukru
- 1 lžíce Teriyaki omáčky
- 2 lžíce kukuřičného škrobu
- nasekaná petržel
(cibulové kroužky): 2 porce
- 1 větší cibule
- 150ml rostlinného mléka
- 70g cizrnové mouky
- 1 lžíce hořčice
- 1 lžíce teriyaki omáčky
- sůl, pepř
- mletá paprika
- kukuřičná strouhanka
Jdeme na to:
První možností je kontaktní gril, do kterého vložíme rozkrojené bagetky a klobásky. Druhá možnost je vroucí voda a pár minut varu.
Ve druhém kroku se pustíme do omáčky. Na teplou pánev nalijeme nálev z kimchi, do kterého následně nasypeme cukr, přidáme lžíci teriyaki omáčky, kukuřičný škrob a necháme spojit. Na konec zamícháme s hrstí nasekané petrželky a omáčku máme připravenou na závěrečnou úpravu.
Rozpečenou bagetku potřeme z obou stran cibulovým hummusem. Vložíme pár lístků salátu či jiné listové zeleniny. Další vrstvu bude tvořit kimchi bez nálevu, z kterého již máme připravenou omáčku. Na samotné kimchi vložíme teplou klobásku. Celý hot dog takto přelijeme kimchi omáčkou a v našem případě posypeme klíčky mungo, které jsme si přes noc nechali smočené ve vodě a po dvou dnech klíčení uskladnili v lednici.
Podáváme s cibulovými kroužky. Kroužky cibule obalené v těstíčku z mléka, cizrnové mouky, hořčice, mleté papriky, soli, pepře a obalené v kukuřičné strouhance smíchané se solí a pepřem. Následně dělaných 10 minut v troubě předehřáté na 225°C.
Pro více receptů navštivte Beavia - recepty.