Co budeme potřebovat

(hot dog): 2 porce

  • 2 párky/klobásky (v našem případě rostlinnou náhražku)
  • 2 malé bagetky
  • 1/2 sklenice kimchi (zceděné)
  • pár lžic našeho cibulového hummusu
  • listový salát/polníček, …

 (omáčka): 2 porce 

  • nálev z jedné sklenice kimchi
  • 1 lžíce cukru
  • 1 lžíce Teriyaki omáčky
  • 2 lžíce kukuřičného škrobu
  • nasekaná petržel

 (cibulové kroužky): 2 porce 

  • 1 větší cibule
  • 150ml rostlinného mléka
  • 70g cizrnové mouky
  • 1 lžíce hořčice
  • 1 lžíce teriyaki omáčky
  • sůl, pepř
  • mletá paprika
  • kukuřičná strouhanka

Jdeme na to: 

První možností je kontaktní gril, do kterého vložíme rozkrojené bagetky a klobásky. Druhá možnost je vroucí voda a pár minut varu.  

Ve druhém kroku se pustíme do omáčky. Na teplou pánev nalijeme nálev z kimchi, do kterého následně nasypeme cukr, přidáme lžíci teriyaki omáčky, kukuřičný škrob a necháme spojit. Na konec zamícháme s hrstí nasekané petrželky a omáčku máme připravenou na závěrečnou úpravu.  

Rozpečenou bagetku potřeme z obou stran cibulovým hummusem. Vložíme pár lístků salátu či jiné listové zeleniny. Další vrstvu bude tvořit kimchi bez nálevu, z kterého již máme připravenou omáčku. Na samotné kimchi vložíme teplou klobásku. Celý hot dog takto přelijeme kimchi omáčkou a v našem případě posypeme klíčky mungo, které jsme si přes noc nechali smočené ve vodě a po dvou dnech klíčení uskladnili v lednici.  

Podáváme s cibulovými kroužky. Kroužky cibule obalené v těstíčku z mléka, cizrnové mouky, hořčice, mleté papriky, soli, pepře a obalené v kukuřičné strouhance smíchané se solí a pepřem. Následně dělaných 10 minut v troubě předehřáté na 225°C.

Pro více receptů navštivte Beavia - recepty.