Stejně jako toasty, tak i muffiny jsou už zažitá klasika, která neomrzí. Někdo je rád slané, někdo zase sladké. Oříšky, semínka, ovoce, marmeláda, čokoláda, ořechová másla  nebo ovocné pyré. Tohle všechno a mnohem více toho do muffinů můžete dostat. „bábovkové těsto“ a nepřeberné množství sladkých a slaných variant. Aby jich nebylo málo, přidáváme náš tip. A to kimchi ukryté ve slaném muffinu z žitné mouky, ke kterému jsme si pro vás připravili omáčku z kimchi nálevu, která se nemusí nutně hodit jen k tomuto jídlu. Informace od našich masožravců jsou velmi kladné ve spojení s grilováním, které je už teď v plném proudu.

Co budeme potřebovat: (12 ks) muffiny 

  1. sklenice kimchi (bez nálevu – překrájené)
  2. 1 vejce
  3. hrnek a půl žitné mouky
  4. sáček kypřícího prášku
  5. sůl, pepř, mletá paprika

 omáčka:

  1. nálev z jedné sklenice kimchi
  2. 1 menší cibule
  3. 2 lžíce teriyaki omáčka
  4. sůl

 Jdeme na to:

Začneme s muffiny, na omáčku bude času dost. Hned první krok je předehřátí trouby na 160°C. Pokud máte u sebe malého pomocníka, pověřte ho vymazáním formiček kokosovým nebo jiným olejem. V případě, že máte košíčky, víte přesně, co máte dělat. Do misky si rozklepneme vajíčko a začneme šlehat. Po vyšlehání přidáme zbylé sypké suroviny. Po zamíchání přidáme pokrájené kimchi bez šťávy a spojíme dohromady. Vlijeme do vymazaných formiček či košíčků a necháme v troubě na 30 minut.
Teď je čas na omáčku. Na rozehřáté pánvi osmažíme cibulku, vlijeme kimchi nálev a teriaki omáčku. Osolíme a necháme krátce povařit. Jakmile nám omáčka trochu zhoustne, odstavíme a rozmixujeme tyčových mixerem. Jak moc nebo málo omáčku rozmixujete je jen a jen na vás. Jediné, co můžeme doporučit je přidání špetky lásky, ať to máme všichni komplet. Očkem hlídejte muffiny, které chceme zlaté až bronzové s propečeným vláčným vnitřkem od kimchi. Po vyndání z trouby se do nich můžeme pustit hned za tepla. Omáčkou můžeme muffiny buď potřít, nebo si je můžeme namáčet v omáčce sami.
Přejeme dobrou chuť všem.

Pro více receptů navštivte Beavia - recepty