KIMCHI POLÉVKA (s tofu či kuřetem)
Co budeme potřebovat:
- 1 zeleninový bio bujon
- tofu nebo kuřecí maso
- sklenici Kimchi od Beavia (dříve I love Hummus)
- chilli, mletá paprika, sůl, jarní cibulka
- sojová omáčka
- sezamová semínka
- 2 vejce - žloutky
- tenké rýžové nudle
- sezamový olej (nebo jiný dle chuti)
Jdeme na to:
Osmažte kuřecí maso či tofu a dejte na stranu.
Mezitím v hrnci povařte Kimchi se zeleninovým bujonem asi 10 minut a poslední 3 minuty přidejte rýžové nudle.
Ke Kimchi přidejte uvařené maso (tofu), nakrájenou jarní cibulku, sojovou omáčku, mletou papriku, sezamový olej.
Nechte asi 5 minut vařit. Nakonec přidejte žloutky (spíše nerozšlehávejte), vařte posledních 5 minut.
Pozor, míchejte opatrně, ať nerozdrtíte tofu. Dochuťte solí nebo chilli dle vaší chuti. Polévku můžete dozdobit jarní cibulkou a sezamem.
Pro více receptů navštivte Beavia - recepty.