MISO POLÉVKA
Ingredience na 4 velké porce
- 2 PL oleje
- 3 mrkve
- 4 petržele
- 25 růžičkových kapust
- 1/2 brokolice
- 150 g mraženého hrášku
- 2 l vody
- 100 g vlasových rýžových nudlí
K servírování na 1 porci
- 1 PL Miso pasty Beavia
- 1 ČL sezamu
- hrst zelené petrželky
- 50 g opečeného temptehu
Postup
01 - Veškerou zeleninu očistíme a nakrájíme na menší kousky. Na rozpáleném oleji opečeme mrkev a petržel. Po minutě přidáme růžičkové kapusty, brokolici a vaříme 10 minut.
02 Mezitím si můžeme na kostičky nakrájet a opéct tempeh. Poté přidáme hrášek a vaříme ještě dalších 5 minut.
03 - Polévku už dále nevaříme a přidáme do ní rýžové nudle. Necháme 2 minuty a poté můžeme hned podávat.
04 - Polévku servírujeme do talíře společně s tempehem, zelenou petrželkou a sezamem a miso pastou. Je vhodné aby byla polévka dost teplá, ale aby už nebyla vroucí, aby si miso zachovalo, co nejvíce živiny z fermentace.
05 - Dobrou chuť!