Ingredience
70 g rýže Basmati
50 g salátové okurky
30 g edamame
30 g nepálivého Kimchi Beavia
30 g mrkve
30 g fermentované červené řepy Beavia
30 ml tamari / Luggi Beavia
10 g drcených kešu ořechů
10 g konopných semínek
50 g tofu
15 ml javorového sirupu

Postup

01 - Tofu si nakrájíme na kostičky, které dáme do zavařovací sklenice. Přilijeme 10 ml tamari a javorový sirup. Necháme spolu marinovat alespoň 2 hodiny (ideálně přes noc). Poté marinované tofu ogrilujeme v troubě, cca 25 minut na 200°C.
02 - Rýži dáme do hrnce, zalijeme ji dvojnásobným množstvím vody a vaříme, dokud rýže neabsorbuje všechnu vodu.
03 - Uvařenou rýži přemístíme do misky, přidáme čerstvou okurku, edamame, kimchi, mrkev, červenou řepu a opečené tofu. Na závěr vše zalijeme tamari, posypeme konopnými semínky a drcenými ořechy.
04 - Máme hotovo!