SMAŽENÁ RÝŽE NASI GORENG S KIMCHI

Co budeme potřebovat:
- 2 misky předem uvařené rýže (nejlépe odleželé přes noc),
- 1 červená paprika, ½ pórku, ¼ pekingského zelí, 4 žampiony, kousek zázvoru (cca 4 cm),
- 3 lžíce sójové omáčky, 2 lžíce sladké sójové omáčky Ketjap Manis,
- 1 lžíce pálivé paprikové pasty Sambal oelek,
- 1 balení tempehu,
- dle chuti sůl a limetková šťáva,
- lžíce řepkového oleje,
- ½ balení kimchi od Beavia (dříve I love Hummus)
Jdeme na to:
Na řepkovém oleji osmahneme tempeh a žampiony, postupně přidáme veškerou zeleninu nakrájenou na nudličky.
Podlijeme vodou a dusíme 10 minut, poté přidáme rýži a ochutíme sójovou omáčkou, pálivou pastou, solí a limetkovou šťávou.
Směs přendáme mimo plotýnku, necháme chvíli vychladnout a poté do směsi přidáme kimchi.
(Foto a recept: Česká veganská společnost)
Pro více receptů navštivte Beavia - recepty.