Co budeme potřebovat:

  • 2 misky předem uvařené rýže (nejlépe odleželé přes noc),
  • 1 červená paprika, ½ pórku, ¼ pekingského zelí, 4 žampiony, kousek zázvoru (cca 4 cm),
  • 3 lžíce sójové omáčky, 2 lžíce sladké sójové omáčky Ketjap Manis,
  • 1 lžíce pálivé paprikové pasty Sambal oelek,
  • 1 balení tempehu, 
  • dle chuti sůl a limetková šťáva,
  • lžíce řepkového oleje,
  • ½ balení kimchi od Beavia (dříve I love Hummus)

 

Jdeme na to:

Na řepkovém oleji osmahneme tempeh a žampiony, postupně přidáme veškerou zeleninu nakrájenou na nudličky.
Podlijeme vodou a dusíme 10 minut, poté přidáme rýži a ochutíme sójovou omáčkou, pálivou pastou, solí a limetkovou šťávou.
Směs přendáme mimo plotýnku, necháme chvíli vychladnout a poté do směsi přidáme kimchi.
(Foto a recept: Česká veganská společnost)

Pro více receptů navštivte Beavia - recepty.