Udělejte každé jídlo speciální - přidejte si Kimchi
Kimchi je fermentovaný, probiotický, pikantní  salát, který skvěle chutná.
Fermentované produkty zlepšují rovnováhu střevní mikroflóry a napomáhají trávení.
Posilují imunitu a podporují kardiovaskulární systém.
Kimchi se může servírovat samostatně, nebo jako salát v misce ke každému jídlu, pro zpestření do baget.

Proces fermentace
Mléčné kvašení patří mezi nejstarší formy úpravy a uchovávání potravin mimo vegetační období. Jde o přirozený důsledek činnosti 3 druhů přátelských bakterií, které vytvoří kvalitní prostředí s potřebnou pH (kyselost), díky které se mění obsah cukrů a škrobů. Fermentovaná potravina je nutričně hodnotnější než její původní složky a svou kyselostí je blíže pH přirozenému pro zažívání. Činnost probiotických bakterií nám tímto ušetří práci při trávení a tělo může energii použít na jiné procesy.

Co je probiotikum?
Jde o živý organismus přidávaný do potravin, který příznivě ovlivňuje zdraví zlepšením rovnováhy střevní mikroflóry. Probiotické saláty, jež postoupí proces fermentace, jsou na světě tisíce let a jsou součástí jídelníčku všech kultur. Typickým příkladem probiotika je jogurt. U zeleniny, kterou jsme vypěstovali na zahrádce není třeba probiotické kultury při výrobě pokrmů přidávat, protože je jejich povrch těmito bakteriemi pokrytý zcela přirozeně.  Při přípravě fermentovaného jídla, můžeme buď nechat rozrůst kolonie, které se na zelenině přirozeně nachází nebo dodat koupenou startovací kulturu.




Co je Kimchi

Zajímavosti o Kimchi

Snídaně s Novou: Vše o Kimchi, jeho benefity a gastro

Snídaně s Novou: Z jakých surovin si připravím Kimchi a na co si dát pozor

Snídaně s Novou: Jak připravit Kimchi pastu a pokrmy z Kimchi