Kimchi HLÁVKOVÉ ZELÍ "6pack" (6x350g) PÁLIVÉ

hvězda 1 hvězda 2 hvězda 3 hvězda 4 hvězda 5 (1)Počet hvězdiček je 5 z 5

Beavia (I love Hummus)

Kvašeno s láskou. V balíčku na vás čeká 6 sklenic plných vitamínů, probiotik a vlákniny. Kvašený salát Kimchi z hlávkového zelí je skvělý parťák ke každému jídlu. O síle kvašené zeleniny věděly již naše babičky, vyzkoušejte tuto klasiku.
1 sklenice = 350 g zdraví = 98Kč Více

Kód produktu: BEAV6102052

589 Kč

Skladem
ks
Beavia (I love Hummus)

Kvašeno s láskou. V balíčku na vás čeká 6 sklenic plných vitamínů, probiotik a vlákniny. Kvašený salát Kimchi z hlávkového zelí je skvělý parťák ke každému jídlu. O síle kvašené zeleniny věděly již naše babičky, vyzkoušejte tuto klasiku.
1 sklenice = 350 g zdraví = 98Kč Více

Kód produktu: BEAV6102052

Kimchi z hlávkového zelí 

Kimchi z hlávkového zelí má stejné přínosy na naše zdraví jako klasické kimchi vyrobené z čínského zelí. Rozdíl je pouze v preferenci chuti.
Fermentované tedy kvašené produkty příznivě ovlivňují naše zdraví, zlepšují rovnováhu střevní mikroflóry, napomáhají trávení, posilují imunitu a podporují kardiovaskulární systém.

  • Co to vlastně znamená? S čím vám tedy kimchi dokáže pomoct? Kvašené potraviny jsou s námi od pradávna. V dobách kdy kvalita převládala nad kvantitou a na pultech prodejen nebyla zelenina celý rok, byly kvašené potraviny běžnou součástí jídelníčku. Dříve se tvrdilo, že jsou lékem na vše. Studie z posledních let ukazují, že 70-80% imunitního systému leží ve střevech. Je-li váš vnitřní prostor v nepohodě, může se to projevit sníženou imunitou, což vede k častějšímu nachlazení, trávícím potížím, výskytu ekzému, bolestem hlavy... Vše jde ruku v ruce.

Proč zařadit Kimchi do jídelníčku? 

  • Zdroj vitaminů, vlákniny a přátelských probiotických bakterií - podpoří fyzické i psychické zdraví člověka.
  • Vitamínová bomba - posiluje imunitu, zvyšuje odolnosti proti nemocem a nachlazení.
  • Nízká energetická hodnota - je skvělým společníkem při hubnutí.
  • Má antivirotické, antikarcinogenní a antioxidační vlastnosti.

 Složení
Bílé hlávkové zelí (66%), mrkev, bílá ředkev, pitná voda, cibule, jarní cibulka, sójová omáčka (pitná voda, sójové boby, fermentovaná pšenice (bez lepku), jedlá sůl), česnek, rýžová mouka, zázvor, chilli (0,1%), sladká paprika, třtinový cukr, jedlá sůl. „Špetka lásky a nic jiného." Uchovávejte při teplotě 1-7 °C. 

Výživové hodnoty na 100g
Energetická hodnota 161 kJ / 39 kcal, Tuky 0,3 g z toho nasycené mastné kyseliny 0,1 g, Sacharidy 5,6 g z toho cukry 3,6 g, Vláknina 2,9 g, Bílkoviny 2,2 g, Sůl 1,00 g

Jak si vychutnat kvašený salát kimchi?
Sýrové kimchi topinky - Kimchi lívance - Kimchi polévka 
Nechte se inspirovat a navštivte naši stránku s recepty.

Jaký je rozdíl mezi fermentací, kvašením a kysáním?
Všechna slova mají stejný význam. Je jen pouhý zvyk, které z nich použijeme. Většinou říkáme kvašená zelenina, kysané mléčné výrobky a fermentovaná sójová omáčka.

Proč vaše Kimchi bublá a má občas vypouklé víčko?
Naše Kimchi je "živé", nijak jej nepasterujeme. To znamená, že obsahuje vysoké množství přátelských probiotických bakterií, které mají pozitivní dopad na vaše zažívání, posilují imunitu, harmonizují střevní mikroflóru a to vše ruku v ruce zlepšuje naši náladu.

Co znamená označení 107 KTJ/g?
KTJ/g - Kolonie Tvořící Jednotky na gram - Jedná se o jednotku používanou k měření počtu bakterií. Tento údaj se na etiketě probiotického doplňku stravy objevuje velmi často. Naše Kimchi obsahuje probiotické bakterie lactobacillus v množství 107 KTJ/g, což znamená 10 000 000 přátelských bakterií na gram. Za minimální denní dávku se považuje alespoň 1 miliarda (109) živých buněk.

Je Kimchi opravdu bez lepku?
Ano. Díky procesu kvašení je výsledný produkt zbaven veškerého lepku. Lepek zde slouží jako potrava pro probiotické bakterie.