Řepa s křenem
Kvašeno s láskou
Červená řepa se řadí mezi superpotraviny a antioxidanty. Obsahuje nepřeberné množství vitamínů a minerálů, které se podílí na udržení celkového zdraví lidského těla.
Křen všeobecně působí proti mikrobům, bakteriím, houbám a to i v lidském těle.
Díky fermentaci zmizel cukr, který je přirozeně obsažen v řepě a salát získal léčivé vlastnosti, které dříve neměl. Zkvašením surovin vznikl super elixír na posílení fyzické a duševní výkonnosti. Salát obsahuje probiotika, která osidlují střeva, podporují imunitní systém, který nás chrání před napadením bakteriálních i virových infekcí. Číst dále...
- Zdroj vitaminů, vlákniny a přátelských probiotických bakterií - podpoří fyzické i psychické zdraví člověka.
- Obsahuje probiotika Lactobacily 105 KTJ/g, což znamená 100 000 přátelských bakterií na gram.
- Vitamínová bomba - posiluje imunitu, zvyšuje odolnosti proti nemocem a nachlazení.
- Má antioxidační vlastnosti.
- Bez konzervantů, protože fermentační proces je zároveň procesem konzervace.
- Bez lepku a laktózy.
Jak si vychutnat salát z červené řepy s křenem?
- Samostatně, ze sklenice přímo do pusy
- Jako salát v misce ke každému jídlu
- Jako přísada do baget, tortil, sendvičů, lívanců, burgerů
Řepové placky - Onigirazu - Poke Bowl - Grilovaný hermelín - Další tipy hledejte v knihovně našich receptů ZDE
Co znamená 105 KTJ/g?
KTJ/g - Kolonie Tvořící Jednotky na gram - Jedná se o jednotku používanou k měření počtu bakterií. Tento údaj se na etiketě probiotického doplňku stravy objevuje velmi často. Za minimální denní dávku se považuje alespoň 1 miliarda (109) živých buněk.