Suroviny
2 hrnky polohrubé mouky
¾ hrnku cukru
1 hrnek mléka
¾ hrnku řepkového oleje
1 prášek do pečiva
1 vanilkový cukr
3 vejce
70 g Tahini Beavia

na vymazání formy:
Máslo
Hrubá mouka

 Postup 

1- Do mísy nasypeme polohrubou mouku, cukr, prášek do pečiva a vanilkový cukr. Suchou směs promícháme.

2- Poté postupně přidáme celá vejce, mléko a olej. Nakonec přidáme Tahini Beavia a důkladně promícháme. Při míchání se snažíme těsto nabírat odspodu, aby se do těsta dostal co nejvíce vzduch. Beránek bude tam velmi nadýchaný.

3- Rozehřejeme si troubu na horkovzduch a 180°C. Formu (obě poloviny) na beránka opravdu důkladně vymažeme máslem, zejména hlavu beránka. Poté formu vysypeme hrubou moukou. Pečeme zhruba 1 hodinu.

4- Dozdobíme pořádnou mašlí a vychutnáme.